“Παρουσίαση του μητρώου επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης”

  • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην παρουσίαση του μητρώου επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρευρέθηκαν την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 ο πρόεδρος του ΣΙΕΠΤ κ. Ευάγγελος Μυταράς και ο Ά Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νικόλαος Ραγκούσης.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς σημείωσε καταρχάς πως στόχος του υπουργείο μέσω του Μητρώου είναι να ρυθμιστεί το άναρχο τοπίο που έχει επικρατήσει στον κλάδο της διαδικτυακής ενημέρωσης, καθώς και η διαφάνεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των on line media. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η συμμετοχή στο μητρώο για τις επιχειρήσεις θα συνεπάγεται και πρόσβαση βάσει νομοθεσίας στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης, η οποία θα κατανέμεται κατά 70% στα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και 30% υπέρ των Μέσων της περιφέρειας.

Ο ΣΙΕΠΤ καλεί τα μέλη του να λάβουν άμεσα αναλυτική γνώση για τα όσα το μητρώο αναμένεται να επιφέρει στο χώρο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, απευθυνόμενα για όλες τις λεπτομέρειες στο αρμόδιο τμήμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Θα πρέπει τέλος να αναφερθεί πως στο περιθώριο της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε ανεπίσημη συνάντηση μεταξύ του υπουργού κ. Νίκου Παππά, τού Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Ελευθέριου Κρέτσου και των κκ. Μυταρά και Ραγκούση, ως εκπροσώπων του ΣΙΕΠΤ, κατά τη διάρκεια της οποίας ετέθησαν όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα τον Περιφερειακό Τύπο και απειλούν τη βιωσιμότητά του.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ώστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει επίσημη συνάντηση του ΔΣ του ΣΙΕΠΤ με τον κ. Παππά, όπου λεπτομερώς θα εκτεθούν όλα τα φλέγοντας ζητήματα, στοχεύοντας στην επίλυση τους. Το ΔΣ του Σ.Ι.Ε.Π.Τ.

 2

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017 14:35

Photo Title 1
You are here Home