ΟΤΑ: Εξαγριωμένοι με τις "λίστες της διαθεσιμότητας"

  • PDF

POE_OTAΥπό κατάληψη παραμένουν περισσότερα από 230 δημαρχεία σε όλη τη χώρα, ενώ οι εργαζόμενοι στους Δήμους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. 

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, μόλις 20 Δήμοι έχουν στείλει λίστες με ονόματα υπαλλήλων τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι 15 μάλιστα από αυτούς δεν διαθέτουν υπαλλήλους που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του μέτρου.

Το υπουργείο, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι ο αριθμός των Δήμων που έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα είναι μεγαλύτερος, αλλά δεν ανακοινώνει τον επίσημο αριθμό.

Τη αντίθεσή της στο μέτρο της διαθεσιμότητας επανέλαβε τη Δευτέρα και η Ένωση Περιφερειών. 

"Ο νόμος για τη διαθεσιμότητα αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη μεθοδευμένη κατάργηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και τη θεσμική συρρίκνωσή τους" τόνισε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο οποίος απέστειλε και κατεπείγουσες επιστολές προς τους συναρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, από την πλευρά του, πρότεινε να προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε αξιολόγηση των υπαλλήλων και μετά εκεί που υπάρχει πλεονάζον προσωπικό να κάνει και απολύσεις.

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ δεν επηρεάζονται "ευαίσθητες" υπηρεσίες, όπως οι βρεφονηπιακοί δημοτικοί σταθμοί και η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Την Τρίτη, η ΠΟΕ-ΟΤΕ έχει κηρύξει στάση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ αυτή την ώρα γίνεται πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παράλληλα, σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών, ανακοινώνουν ότι θα προχωρήσουν, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, οι δήμαρχοι της ανατολικής Αττικής, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των δήμων, ως «μια πρώτη πράξη αντίδρασης στη νέα επερχόμενη λαίλαπα».

Photo Title 1
You are here Home